Anonym vinnare ger bort 100 miljoner

Drömvinsten är vi många som drömmer om, men få som faktiskt vinner – men en som vann hela 127 miljoner kronor i drömvinst är en anonym Luleåbo som nu skänker bort hela 100 miljonerkronor till välgörenhet!

spelkuponger-lotto-svenska-spelAtt vinna miljoner är det inte många som lyckas göra, och de som faktiskt lyckas brukar säga att de känner sig rätt slitna efter vinsten. Det var precis så som i alla fall spelaren Christian Jeppson beskrev känslan när han spelade hem 57 miljoner kronor online, som vi tidigare berättat om. Så man kan ju bara tänka sig hur den anonyma luleåbon kände sig när hen fick reda på sin vinst – på 127 miljoner kronor.

Aldrig stött på någon som vill skänka så mycket

Till tidningen NSD säger Pierre Jonsson på Svenska Spel att han aldrig förr varit med om att någon Lottovinnare vill skänka bort så mycket pengar av sin vinst, men någon gång ska vara den första. Och den vinnare som vann 127,6 miljoner var snabb på att meddela att denne inte vill ha hela vinsten själv, 100 miljoner av vinsten ska definitivt gå till välgörande ändamål. Men det är få som vet vem den lycklige vinnaren är, hen vill nämligen hålla sin identitet hemlig och är därför i dagsläget anonym. Till tidningen säger dock kioskinnehavaren där den vinnande lotten såldes att han och flera andra har en hel del teorier om vem den lyckligen vinnaren kan tänkas vara – och denne person har heller än inte gjort något återbesök hos kioskhandlaren.

Kan samma butik stå för drömvinsten igen?

Det är föga troligt, säger Pierre på Svenska Spel, men ingenting är omöjligt. Chansen att vinna ens drömvinsten är en på 337 miljoner och att detta skulle ske hos samma kiosk igen är därför minimal. Men han berättar även om hur en annan spelbutik i Helsingborg hade en vinnare på drömvinsten som bara någon vecka senare kunde punkta in att man hade ytterligare en spelare som kom över i alla fall en miljon i vinstpengar på samma spel – så ingenting är alltså omöjligt!